LIFE WEAR® erbjuder kläder som är tillverkade med hänsyn till vår miljö och din personliga hälsa. Vi erbjuder strumpor, kläder och underkläder med smart design som är tillverkade av hållbara material.

Vi som startat varumärket LIFE WEAR® kommer från ett företag med anor från ett litet trikåstickeri i Kinna mitt i Sjuhäradsbygden. Med insyn i hela processen, från råvara till färdigt plagg inser vi att dagens produktion av kläder inte är långsiktigt hållbar. Det vill vi ändra på och har därför valt att utveckla våra egna material. Du som kund skall kunna känna dig trygg i att varan du köper är tillverkad på ett sätt som inte har negativ inverkan på miljön och att alla inblandade i kedjan från leverans till färdig produkt arbetar under skäliga villkor.

Vi har en lång resa fram till en helt igenom hållbar textil produktion, men vi är en bit på väg. Några exempel på hur vi jobbar:

  • Våra kläder innehåller inga otillåtna kemikalier och är tillverkade i enlighet med våra högt ställda krav på CSR och minskad miljöpåverkan.
  • För att säkerställa våra produkters påverkan på miljön samarbetar vi med bland annat RISE (Research Institutes Sweden) och till vår hjälp har vi externa konsulter på kemikalieområdet.
  • Vi designar och producerar våra kollektioner i egen regi med produktion i Kina, Portugal och Turkiet.
  • Vi har under många år haft ett nära och långtgående samarbete med våra leverantörer, vilket ger oss bra kvalitetskontroll och hög leveranssäkerhet.